Irodai terek

irodai-terek-2

Hívogató, zöld irodai terek

Miért Hogyan tegyük barátságossá, egészségessé munkahelyünket?

Egy irodakertésztől talán túlzott elbizakodottságnak tűnhet, ha munkakörén, érdeklődésén jócskán túlmutatva a tökéletesen kialakított irodáról ír. Pedig fontos, hogy a gondosan megkomponált összképbe a növények is kifogástalanul illeszkedjenek, ne uralkodjanak, de ne is maradjanak észrevétlenek. A cél, hogy minden apró részlet a nagy egész egy-egy eleme legyen. Hogy ne legyen semmi hivalkodó, mindennek, az irodabútoroktól a dekorációt jelentő képeken és dísztárgyakon át a növényekig meglegyen a maga szerepe.

Szóval, akkor milyen is az igényes iroda? – Olyan, mint egy barátságos otthon. Mindegy, hogy minimál stílusban vagy klasszikus módon rendeztük-e be. A lényeg, hogy egységes képet mutasson minden kis szeglet.

Éppen ez az a banánhéj, amelyen elcsúszhatnak azok, akik ugyan kedvelik az irodai növényeket, de szakértő segítsége nélkül nem tudják, hová, milyen cserepes való. A következőkben ehhez adunk támpontot, amikor virtuálisan végigjárjuk egy iroda fontosabb helyiségeit.

Exkluzív helyiségek

A cégünkhöz tárgyalásra érkező partnerek szempontjából három helyiség bír kiemelt jelentőséggel. Az ügyfél legelőször a cégünk névjegykártyájának tekinthető recepcióra vagy a fogadó térbe érkezik, majd a tárgyaló esetleg a főnöki kabinet következik, így az idegen az itt látottak alapján alkot véleményt vállalatunkról.

Ha jól meggondoljuk mindhárom helyiségnek lényegében ugyanaz a funkciója. Céljuk – a tényleges feladatukon túl – sokkal inkább az, hogy az ide belépőben mindjárt kedvező benyomást keltsenek, úgy érezze – akár csak egy előtéri várakozás közben is -, hogy hamarosan egy komolyan vehető, jelentős vállalat vezetőjével fog megbeszélést folytatni.

exkluziv-helyisegek

Éppen ezért, mivel „az első benyomás megismételhetetlen”, minden eszközt érdemes bevetni az ügyfél tudat alatti meggyőzésére, a sikeres reprezentációra. Ezek azok a helyiségek, ahol megfelelő teret feltételezve jól mutatnak az óriási, akár fa méretű növények, a grandiózus kaspók, kreatív megoldások, logók.

A fogadótér és a tárgyaló esetében a dekoráció valóban díszítő szerepet kap, tehát a tervezésnél – a jó ízlés határain belül – bátran lehetünk e tekintetben nagyvonalúak.

A munkaállomások

Míg az előzőekben elsősorban az irodánkba látogató ügyfeleinknek igyekeztünk a kedvében járni, addig a munkaállomások kialakításánál dolgozóink, alkalmazottaink minél kényelmesebb, hatékonyabb munkavégzése a fő szempont. Az ergonomikus munkakörnyezet megteremtése mellett természetesen ma már gyakran mintegy hangulatjavítás céljából, a felvilágosult vállaltoknál pedig emellett a különféle méreganyagok semlegesítése miatt telepítenek növényeket az íróasztalok közelébe.

Akár a szépség okán, akár preventív céllal virulnak is zöldek az irodában, az irodakertészeti rendező elvnek mindenképpen figyelembe kell venni, hogy itt munka folyik. Vagyis az indák, léggyökerek, lelógó hajtások semmiképpen sem zavarhatják a munkavégzést. Nem folyhat a virágok öntöző vize a bútorokra, különös tekintettel az elektromos berendezésekre.

munkaallomasok

Az irodai munkaállomások közelében ezért az óriási kaspók, terebélyes beltéri fák, cserjék nem, vagy csak korlátozottan jöhetnek számításba. Kárpótlásul helyettük kisebb méretű, de annál több növényt helyezhetünk el a polcokon, szekrényeken. Itt kap főszerepet a kaspó, amely aszerint, hogy színét az iroda árnyalataihoz igazítjuk, vagy épp attól markánsan eltérően választjuk-e meg, más-más hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

Az „egyéb helyiségek”

Egyéb helyiségek címszó alatt vettük sorra mindazokat az vállalati, irodai szegleteket, amelyek bár nem kerülnek fókuszba, de amelyek éppen másodlagos mivoltukból adódóan a végső összhangért a leginkább felelősek. Valahogy úgy, ahogy egy márkás öltönyt is a hozzá illő díszzsebkendő és minőségi öv tesz teljessé.

Az étkezőt, a folyosót, a mosdót, a sarokba helyezett polcrendszert kevésbé frekventált helynek tekintjük, gyakran mostohagyerekként kezeljük. Igaz, kreativitásunkat itt a lehetőségek (fényviszonyok, helyszűke) erősen behatárolják. Mégis, néhány, jelzésértékű, a színvilághoz illeszkedő kaspóba ültetett kisebb növény, vagy növénycsoport elhelyezésével ezeket a tereket is hozzáfésülhetjük a nagy egészhez, így adva meg a befejezettség, a részletekbe menő átgondoltság érzését.

egyeb-helyisegek

Kérje szakértőnk segítségét, hogy végre az Önök irodájában is ízléses, strapabíró növény dekoráció legyen.
» Ajánlatkérés ingyenes helyszíni felméréssel

Legyen élmény belépni az Önök irodájába!